Polyurea Nedir ? diye bir çok kullanıcı soru yönletmektedir. Türkiye genelinde polyurea uygulayıcısı olarak sizlere teknik özellikleri, kullanım mecraları ve diğer yönleri hakkında tam bilgi vereceğiz.
POLYUREA, isosiyanat ve poliamin karışımından oluşan çift kompanentli izolasyon ve kaplama ürünüdür. Özel ekipmanlar ile püskürtülerek uygulanır bu sayede hiçbir ek yeri olmaz. Polyurea uygulama yapılan alanlar 8-9 sn içerisinde kullanıma açılabilir bu da polyurea’yı diğer izolasyon ürünlerinden üstün kılar.
Dünyada Yalıtım ve kaplama için bugüne değin çeşitli bir çok yöntem denenmiş ve uygulanmıştır. Bunlardan kimileri alanına göre başarılı olsa da kimi yetersiz kalmıştır. Yalıtım ve izolasyon için arayışlar günümüze kadar sürekli devam etmiş ve bundan sonrada hız kesmeden devam edecektir. Polyurea bu alanda bir çok ihtiyaca çözüm üretmiş olan bir uygulamadır. Diğer izolasyon ürünlerine göre çok fazla özelliği bulunmaktadır. Sayısız alanda bize kullanma olanağı sağlamaktadır. 2017 ye girdiğimiz şu dönemlerde yapısal alanlarda en çok tercih edilen izolasyon, yalıtım ve kaplama uygulamsıdır diye rahatlıkla nitelendirebiliriz. Polyurea Nedir ? sorusunun cevabı bizlere çok üstün nitelikli izolasyon ve yalıtım yapısı olarak geri dönmektedir.
Polyurea Özellikleri
Polyurea birçok kimyasala karşı dayanıklıdır. Fiziksel darbelere bitki köklerine karşı dayanıklıdır. Polyurea her türlü zemine uygulanır ve yüksek aderans sağlar. polyurea nın, bir diğer avantajı ise uygulama yapılacak alanda kırıma döküme gerek kalmadan uygulama alanındaki problemi çözüme kavuşturur. UV ışınlarına karşı dayanımı sayesinde açık alanlarda kullanılabilir ve üst korumaya gerek duymaz. Polyurea solvent içermediği için insan sağlığına hiçbir zararı yoktur. %300 esnektir. Bu sayede kırılma ve çatlama yapmaz. Renk seçenekleri vardır.
Polyurea Kullanım Alanları
Teraslarda balkonlarda sac ve trapez çatılarda Temel ve perde betonlarında Havuzlarda Su depolarında Fabrika ve otopark zeminlerinde Yükleme rampalarında Korozyona ve darbeye karşı korumaya ihtiyaç duyulan her alanda ve her zeminde uygulanabilir. Ticari araçlarda pick up ve panelvanlarda korozyona ve çizilmeye karşı uygulanabilir.
- Çatı yalıtım ve izolasyonu
- Teras Yalıtım ve izolasyonu
- Havuz Yalıtım ve izolasyonu
- İnşaat alanında Temel su yalıtımında
- Perde Beton su yalıtımında
- Banyo, Mutfaklar ve Tuvalet izolasyonlarında
- Her türlü zemin kaplama ihtiyaçlarında
Polyurea Kullanmanın avantajları Nelerdir?
Yukarıda bahsedildiği gibi polyurea nedir sorusuna olabildiğince cevap vermeye çalıştık. Polyurea gördüğün gibi bize çok bir kolaylık ve fayda sağlamaktadır. Bunun yanında Polyurea kullamanın avantajlarınıda şöyle sıralayabiliriz.
- Polyurea uygulama yapılabilecek alan konusunda bize neredeyse sınırlama koymaz. Ahşap yüzeylere, beton yüzeylere, çelik üzerine, köpük üzerine ve plastik olan her yüzeye rahatlıkla polyurea kullanabilirsiniz.
- Yüzeylerde en çok akla gelen çabuk aşınma gibi problemlerde ise bize üstün avantaj sağlar, Polyurea uygulanmış alanlar aşınmaya karşı oldukça yüksek bir dayanıklılık sergiler.
- Polyurea uygulanması düşünülen alanların dikey veya yatay olması hiç bir şekilde sorun değildir. Her iki yüzeyede rahatlık uygulama yapılabilmektedir.
- Polyureanın tek parça kullanılması durumunda hiç bir şekilde ek yeri oluşmaz. Buda görünüm ve estetik açıdan bize çok büyük bir avantaj sağlar.
- Polyurea her tülü kimyasal ve asit oluşumlarına karşı dayanıklıdır.
- Diğer izolasyon ürünlerine daha hızlı etki eder ve alanın bize bir kaç dakika içinde kullanılmasını sağlar
İlgili aramalar : Polyurea Nedir ?, Polyurea uygulaması Nedir ?, Polyurea izolasyon Nedir ?, Sprey Polyurea Nedir ?, Polyurea Kaplama Nedir ?, Polyurea Yalıtım Nedir ?